Nedves kutyaeledelek FSG (Fleischsaftgarung) eljárással

Az FSG azt jelenti, hogy a friss húst csak a saját, tápanyagokban gazdag levében pároljuk, ahogy a konyhában is. A nedves kutyaeledelek egy rövid idejű párolási technikával készülnek. Ez a párolt friss hús

csíra- és baktériummentes,
a rövid idejű melegítés miatt tápanyagokban rendkívül gazdag és zamatos marad, valamint
nemcsak könnyebben emészthető, mint a nyers hús, hanem magasabb a hasznos energiatartalma is.

Az FSG eljárással készült nedves kutyaeledelek különleges tulajdonságai

FSG - tápanyagban gazdag

Természetes tápanyagokban gazdag

Az FSG eljárás során alkalmazott rövid idejű párolási technika a friss hús rendkívül tápanyagkímélő elkészítési módja.

A maghőmérséklet eléréséig eltelt rövid idő megakadályozza számos tápanyag és vitamin elvesztését.

FSG kutya boldogság

Különlegesen ízletes

A természetes formájában, FSG eljárással készült friss hús „magnetikus“ hatással van a kutyákra. A természetes forma azt jelenti, hogy az FSG eljárás során a hús hozzáadott víz nélkül készül, így nem hígul a hús íze.

A friss hús természetes zsírtartalma ezen felül ízhordozó is, amely erőteljesebbé teszi a nedves eledel húsízének intenzitását, bármely ízfokozó, vagy mesterséges aroma hozzáadása nélkül.

Könnyebben emészthető

Az FSG eljárással készült hús nemcsak könnyebben emészthető, hanem magasabb a hasznos energiatartalma is. Mivel a hő által denaturált fehérjék gyorsabban emészthetők és jobban átalakíthatók energiává. Ez mind az emberre, mind az állatokra igaz.*

*Forrás: “Energetic consequences of thermal and nonthermal food processing”, Rachel N. Carmody et al.; Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), doi: 10.1073/pnas.1112128108

FSG - tápanyag sűrűség

Magas tápanyagtartalmú

Az FSG eljárással készült nedves eledel természetes, hiszen a főzővíz nem növelte meg annak térfogatát. A szükségletet fedező táplálékmennyiség ezért gyakran jelentősen kevesebb, mint a piacon elérhető legtöbb nedvestáp esetében.

A kisebb mennyiségű táplálék nem terheli meg a gyomrot és az emésztőrendszert, ez pedig pozitív hatással bír a tartós egészségre.

Kevesebb szénhidrát

Az FSG eljárással készült nedves eledelek és jutalomfalatok csak a kutya egészségéhez szükséges mennyiségű szénhidrátot tartalmazzák, valamint glutén-, búza- és szójamentesek, illetve genetikailag nem módosítottak.

A túl sok szénhidrát ugyanis lelassítja az emésztést, és gyakran okoz fogkövet. Ha azonban a szénhidrát mennyiségét az egészséghez szükséges mennyiségre csökkentjük, akkor:

könnyebbé válik az emésztés
csökken a fogkőképződés